John Geestman

Coaching

Coaching in regio Noord-Nederland: Groningen, Friesland en Drenthe

Coaching, afkomstig uit de sportwereld, is niet meer weg te denken uit de hedendaagse organisatorische en maatschappelijke wereld. Bij coaching gaan we uit van het aanlokkelijk perspectief dat mensen en groepen slechts een deel van hun kwaliteiten inzetten. Door goede begeleiding kun je invloed hierop uitoefenen en iemands potentie aanzienlijk verbeteren. Het is daarmee dé manier om direct en krachtig te werken aan persoonlijke en professionele veranderingen en verbetering! Bij ons kan je terecht voor coaching in Groningen, Friesland en Drenthe. Door middel van individuele coaching, loopbaancoaching en life coaching, lukt het vrijwel altijd om binnen acht tot tien sessies de gewenste resultaten te bereiken in:

 • Houding
 • Gedrag
 • Communicatie
 • Vaardigheden

Wat is coaching?

Coaching is een effectieve vorm van ondersteuning waarbij de focus ligt op het verbeteren en ontwikkelen van gedrag, houding, vaardigheden, communicatie en inzichten. Het is dé manier om direct en krachtig te werken aan persoonlijke en professionele veranderingen.

Omdat mijn coaching veel in de natuur plaatsvindt, de gesprekken worden al wandelend gevoerd, is dit ook nog eens een ontspannen en aangenaam proces. En er zijn tal van mooie omgevingen in Groningen, Drenthe of Friesland die zich hier goed voor lenen. 

Waar kan coaching bij helpen?

Thema’s waarmee ik veelvuldig kan helpen zijn:

 • Authentiek en krachtig leidinggeven
 • Vergroten van invloed
 • Ontwikkelen en inspireren van medewerkers en teams
 • Beter leren omgaan met terugkerende spanningen en aarzelingen
 • Effectiever omgaan met beschikbare tijd
 • Vergroten van assertiviteit
 • Met meer rust het werk doen
 • Loopbaanreflectie en –ontwikkeling.

Wat is de coaching aanpak van John Geestman?

Afwisseling tussen vaardigheden, gedrag en overtuigingen

Er zijn veel methoden van coachen. Ik zet verschillende van deze methoden in, centraal staat het transformationele leren. Deze is erop gericht om door te dringen tot de oorzaak van het gedrag van mensen en groepen en verandering aan te brengen in hun negatieve overtuigingen en de manier waarop deze zich manifesteren.

Mijn uitdaging is steeds om hen zo uit te dagen en te steunen dat zij grotere prestaties leveren en dat vanuit eigenheid en zo groot mogelijke vrijheid en ontspanning te doen. Daarmee worden individuele werknemers en teams evenwichtiger en krachtiger.

Fysieke sessies aangevuld met online coaching

In de praktijk coach ik daarmee afwisselend op het vlak van vaardigheden, gedrag en de overtuigingen die daaraan ten grondslag liggen. Niet elke coach werkt op het diepere vlak van de overtuigingen. Maar werkelijke veranderingen en groei kunnen niet plaatsvinden zonder een herbezinning op dat niveau. Daar leer je jezelf werkelijk kennen. Dit is een pittig proces. Niet een van hard werken en enorm je best doen, maar van eerlijk naar jezelf kijken en vervolgens van vallen, opstaan en spelenderwijs groeien.

Wat helpt daarbij, wat geeft steun? Ook daar kijken we samen naar. Maar het doel voor ogen houden en inzien dat elke struikeling helpt om juist steviger te worden is vaak de sleutel. Mede daarom gaan we bij individuele coaching een partnership aan dat verder reikt dan de tweewekelijkse sessies. Door middel van online coaching via een zogenaamd traject bord, een logboek voor het bijhouden van jouw progressie, houden we voortdurend contact en krijg je tussentijdse steun en adviezen.

Mentaal, gevoelsmatig en fysiek: totaal coaching

Een belangrijk aspect van mijn begeleiding is gelegen in de combinatie van mentale inzichten, gevoelsmatig weten en fysieke kracht. Want zelfkennis is pas krachtig wanneer deze niet alleen begrepen maar ook doorvoeld en actief gemaakt wordt. Wat betekent dit concreet?! Dat het persoonlijke, open gesprek de kern vormt en ik visueel gebruik maak van modellen en technieken. Ze helpen om het geleerde vast te leggen in beelden.

Daarnaast zal ik veelvuldig vragen naar het emotionele aspect van de kwesties die we bespreken. Rationeel weten we vaak wel wat we moeten doen, maar onze gevoelens zeggen vaak iets heel anders. En onze emoties zijn vrijwel altijd leidend in hoe we daadwerkelijk reageren in lastige situaties. Open en eerlijk hierover zijn, het durven afleggen van onze sociale maskers maakt dat we langzaamaan van binnenuit gaan groeien.

Het fysieke kan hierbij helpen. Gevoel en lichaam liggen dichtbij elkaar (maar eigenlijk is ons hele wezen van lichaam, ziel en geest een geheel). D.m.v. van gerichte lichaamsoefeningen kun je leren om beter te aarden, meer te ontspannen, beter los te laten en jezelf krachtiger te presenteren.

Walking Coachingsessies: coachingsessies in de natuur

Tot slot. Veel van mijn gesprekken vinden lopend in het bos of op de hei plaats. Daar voel ik mijzelf erg prettig bij, iets wat voor een begeleider een belangrijke voorwaarde is. Maar er speelt meer mee. Al lopend kan ik veel aflezen van hoe iemand in zijn vel zit. Ook is het eenvoudig om dan leerthema’s van mensen meteen terug te zien. Maar bovenal helpt de natuur om mensen rustiger te maken en hen naar binnen te laten kijken. Daarmee ontstaan letterlijk en figuurlijk echte ontmoetingen waar open en persoonlijke thema’s aan de orde kunnen komen.

Meer informatie: coaching Groningen, Drenthe & Friesland

Klinkt dit interessant en wil je meer weten over het coaching traject van John Geestman? Klik hier om contact met mij op te nemen en om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.

Klik hier voor meer informatie over teamontwikkelingen en hier voor executive coaching en loopbaan coaching.

Contact

tel: 050 31 33 555
info@geestman.nl
volg mij ook op LinkedIn

Postadres

John Geestman Coaching
t.a.v. J.G. Geestman
Rubensstraat 6
9718MA te Groningen